top of page

Wat is EFT?

 

EFT (Emotional Freedom Techniques) is een nieuwe manier om van je klachten af te komen. Een methode die o.a. heel goed werkt bij trauma, fobie en en andere emotionele klachten.

 

Het is een behandeltechniek die bestaat uit het kortdurend kloppen op bepaalde (accupuntuur)punten van het gezicht en bovenlichaam, terwijl de aandacht is afgestemd op de klacht waarop je invloed wenst uit te oefenen. Ook komt er een deel in voor waarbij we hersenfuncties activeren en balanceren. 

 

EFT richt zich erop een beeld of ervaring los te koppelen van een negatief gevoel, waardoor je dat gevoel helemaal los kunt laten. Het haalt de emotionele lading of spanning van beladen emoties, herinneringen en klachten af, zodat je de lading zoals bijvoorbeeld pijn, angst en dergelijke niet meer voelt. Dit heeft als gevolg ontlading en bevrijding van beperkende klachten, emoties, overtuigingen en pijn. Het zorgt voor lichamelijke en emotionele ontspanning en geruststelling. 

 

EFT doet niet aan onderdrukken, parkeren, er mee om leren gaan of er mee leren leven. Er wordt ook niet gewerkt met pillen, poeders of naalden en het is geen dieet. Je hoeft zelfs niet je hele levensverhaal te vertellen. Daarnaast mag je best sceptisch zijn, want je hoeft er niet in te geloven. 

 

EFT werkt opmerkelijk zacht, goed, snel en het resultaat is over het algemeen blijvend.

Angstbehandeling

Angstige en gestreste mensen kunnen ondersteund worden met natuurgeneeswijzen, wetenschappelijk bewezen ontspanningstechnieken en met veel geduld.

Angst voor de tandarts?

 

Ongeveer 15 procent van alle mensen heeft een uitgesproken angst voor de tandarts. Denk daarbij ook speciaal aan kinderen

De meeste mensen die tegen een tandartsbezoek opzien gaan gelukkig wel. Soms is die angst echter zo erg dat ze een tandartsafspraak maar blijven uitstellen, met alle gevolgen van dien. Herkent u zichzelf hierin? 

 

De oorzaken van deze angst kunnen heel verschillend zijn en zijn meestal terug te voeren naar de jeugd. In veel gevallen heeft men het nodige te verduren gehad bij de (school)tandarts. In andere gevallen is de angst 'afgekeken' van de ouders of afkomstig van sterk overdreven 'griezelverhalen' op school. 

De angst richt zich vaak op (het geluid van) de boor. Anderen zijn bang voor de pijn en denken voortdurend dat zenuw of tong doorboord gaat worden.

 

 

Angst voor de Tandarts en EFT (Emotional Freedom Techniques) 

 

Angst voor de tandarts is goed te behandelen met EFT. Bij de behandeling is het niet nodig dat je over je grenzen heen gaat of de angst moet herbeleven. Zolang het voor jou niet veilig voelt, word je niet geconfronteerd met dat wat jou bang maakt. Het is daarbij ook niet nodig de angst hoog op te laten lopen. Ook als je in eerste instantie niet naar de praktijk durft te komen is behandeling mogelijk. Dan komen we gewoon aan huis. EFT is ook uitermate geschikt voor kinderen.

De behandeling wordt uitgevoerd door Marcel van Mousch, een therapeut die gespecialiseerd is in angst- en traumaverwerking, in samenwerking met uw tandarts.

 

 

"Met geduld kunnen we veel bereiken"
Contactgegevens

E-mail: Schnellen-tandarts@xs4all.nl

Telefoon:  +31 6 51 44 40 45

Parklaan 25

6131 KE Sittard

Ons adres
bottom of page